Saturday, December 31, 2011

Happy New Year 2012! :)

Assalamualaikum! :)

Hye everybody! What's up guys? Wow,kita dah masuk tahun baru la..pejam celik pejam celik dah 2012..Mesti ramai dah plan apa nak buat tahun ni kan? Contohnya tunang,kahwin,melancong,tunai haji umrah and apa pun impian dan azam korang semua,I hope that you all will achieve it! Amin..

So,what's your resolution for 2012? Mesti yang baik-baik punya kan? :) Tahun nie banyak I dh plan nak buat with my hubby..Jom tengok sikit azam I 2012..:)
1- I want to get pregnant! :) Semoga kami dimurahkan rezeki..amin..
2- Nak holiday/honeymoon all around Malaysia..hehe
3- Nak kurangkan habit shopping I..muahahaha..
4- Nak kerja,kerja dan kerja! ( doakan I berjaya for this coming thursday!) :)
5- Menjadi isteri,anak dan kakak yang solehah :)
6- Menjadi hamba Allah yang taat pada agama..Nak tingkatkan penguasaan Ilmu Agama..

Itu je lah kot azam 2012 I..hehe..Semoga apa yang dihajati dipermudahkan oleh Allah s.w.t amin..
Apa azam korang? share la..hehe

Okay lah,itu jelah kot untuk harini..Next time will update more..thanks! :)

Tuesday, December 20, 2011

Unexpected..Alhamdulillah!

Hye! It's been a while I didn't post anything on my blog,right? I don't have mood to post anything because I think I have to spend my time with my family (because my hubby is outstation) :(


Apa yang unexpected nye? Mesti you all nak tahu kan?hehe..Owh,I got an interview by SPA on 5th January 2012..Wish me all the best! Dah lama sangat I tunggu interview government nie..At last,dapat jugak..Mana tahu rezeki pengantin baru..:) Semoga dipermudahkan..


Lagi 11 hari nak masuk 2012 kan? Apa azam you all?huhu..mesti lah yang baik2 je kan? takkan yang buruk kot..hahaha..Azam I untuk 2012, I nak pregnant..hihi..InsyaAllah,by the end of next year,I dah dapat baby yang comel macam mummy and babah dia..hikhikhik....


Lagi 1, I nak kumpul duit holiday dengan my hubby..I nak holiday oversea sbb tak pernah pun jejak kaki ke luar negara! so sad..:(


Semoga rezeki kami murah dan dapat berbakti kepada orang tua kami..:)


Eh,okay lah.. I dah takde idea nak tulis apa..next time will post again! see ya!:)))

Tuesday, December 13, 2011

Sunday, November 13, 2011

Online Bisnes

Hello readers!

How are you? Hope you are doing fine..Alhamdulillah,I sihat sentiasa disamping suami tercinta..cewah!
Sejak dah kahwin ni macam malas pulak nak update sebab takde point nak bebel..lagipun blog suam2 kuku macam blog I nie bukan ada orang nak baca pun..:(

Okaylah, mesti semua dah boleh agak I nak cakap apa kan?he..Actually I nak mintak pendapat semua..what do you think if I nak wat bisnes online? okay tak rasa2?hmm..I takde idea nak jual apa la tapi keinginan nak bisnes tu ada..I memang minat jual2 nie..Memang dah lama planning nak jual online tapi modal takde pulak tu yang terkubur je hasrat tu..he

Hubby tanya taknak wat bisnes ke sebab I still tak keje..I pun macam serious? Excited la dah orang tanya camtu..haha..I bgtau lah nak la jual online tapi tak tahu nak jual ape..hubby pun diam jelah..I think I nak jual benda something different from others blogshop..still barang perempuan la..marketing semua kena set betul2..berniaga ni kena betul2..sungguh2..baru boleh berjaya..kan? hehe

Kalau I jual korang beli tak?hehe..I tahu dah ramai jual online tapi tak salah kan kalau I nak cuba naseb..kena compete la dengan org lain yg dah lama..lagipun I tengok ramai je buyers..hehe..Sekarang zaman moden semua beli dihujung jari jer..click sana sini dah beli..tunggu posmen hantar jer..

korang semua ade ideas tak? share la..hehe..mana tau I boleh start bisnes and korang semua boleh la beli nnti..I bagi diskaun..:)

Okaylah semua..thanks for reading..daa..good nite! :)

Tuesday, November 8, 2011

Wordless Wedenesday




Alhamdulillah..I found mine! :)

Wednesday, October 5, 2011

About 72 hours to go!

Hye semua! sihat tak? I hope you guys in a good condition..me? Alhamdulillah..masih diberi nafas untuk hidup dibumi Allah :) Just quick update today because I wanna tell you guys how happy I am! I know some of you guys think that I am too excited! Yes! I am! :):) Yelah sape tak happy kan nak kawen..

So far semua dah settle and hope to meet my friends during that event! wehuu! Tak sabar nak jumpa semua sbab masing2 pun busy and bila ade kenduri je baru la boleh jumpa.. Okay la..till here!

salam sayang!

love,tinee

P/s: wih me all da best and pray everything will be okay..:)

Saturday, September 24, 2011

12 days to go!

Hello! How are you guys? How's you weekend? Banyak attend open house?hehe..mine,just doing great! Kalau kat KL raya sebulan so open house every weekend la! tu yang best boleh makan banyak,tapi kena ingat jugak jangan sampai badan pun naik! Scary okay..hehe..

Just quick update today sebab sekarang tengah busy nak buat persiapan majlis I.. Majlis perkahwinan I yang pertama..hahaha..dan yang terakhir..InsyaAllah! Amin..Diam tak diam tinggal lagi berapa hari je lagi status I akan bertukar and perasaan nervous tu memang la ada tapi I try cool down sebab taknak terlalu nervous,nnt semua kerja tak jadi..:)

Majlis I on 9hb october and solemnization on 8hb mlm after Isya' and I harap sangat majlis akan berjalan dengan lancar dan tetamu semua puas hati..Kepada followers,jemput la datang majlis I nnt..dekat gombak je..hehe..Kalau nak kad,bg alamat I pos kan..hehe..

Doakan I selamat menjadi isteri kepada MOHD NASEER NASARUDIN dan doakan I menjadi isteri yang solehah dan doakan I dapat anak2 yg sihat dan comel..hihihi..semoga ikatan ini berkekalan selamanya..amin..
Okay lah,nnt kalau free I update lagi,k?

thanks for reading my entry!

Wednesday, September 14, 2011

# wordless wednesday


less than 1 month :)

Tuesday, August 9, 2011

Colour Block!

hye! so far macam mana puasa korang? okay tak?hehe..hopefully okay la kan..Semoga Ramdhan kali ini kita diberkati oleh Allah s.w.t..aminnnn

Lately, selalu tgk blog orang lain,page about fashion and magazines discuss about colour block..even tv3 pun pernah discuss topik nie..Colour block is combination of 2 or more colour in your outfit..hehe..Mesti you guys think that kita akan nampak weird kan kalau pakai 2,3 colour? Wait! Ada rules and regulations if you wish to try them out! Sekali sekala nak nampak ceria apa salahnya kan? tapi kena pandai2 matching la..The most important thing you have to be confidence! yup..that's the most important..hehehe..Let's check it out apa rules nya..Ni apa yang I tau tengok dekat tv and ada yang I google..

- For me kalau nak combine colour not more than 3 COLOURS
- Combine colour dalam kumpulan yang sama..
  cth: kalau warna panas combine dengan warna panas..jangan campur kumpulan..
  designer said: pink tak boleh combine dengan yellow..huhu..

-those yang kalau macam shy sikit boleh try 1 colour dulu or 2..huhu..I pun malu jugak tak berani lagi nak pakai tapi what I did when go out I akan choose something yang kontra,penegasan la dalam outfit I..Cnth kasut kuning tapi baju biru ke..hehe..

Tak salah kan nak try something new? As long as kita selesa dengan apa yang kita pakai and selagi tak melanggar syarat2 colour blocking..Fun with it and why not try kan? Do you agree with me?he..Selagi kita tak menjadi mangsa fashion,I think there should be no problem rite? Takkan nak wear jeans with boring white shirt je?hehe..

p/s: happy fasting people!
thanks for reading..<3

Friday, July 29, 2011

Another 40% of me!

1.A bit emotional
 - Even benda kecik pun akan buat I emo..bukan time bendera merah pun I akan emo kalau ade je bnda tak kena..haha..Dengan bf selalu gak emo tapi dh tunang nie kurang sikit emotional nye..Kena belajar control..My mum akan tau kalau I emo but then my mum pujuk elok2,tnya nak apa..hahaha.kadang mengada jugak la..well,you know me!


2. Almost perfectionist
- Why almost? Sebab I hampir2 la..not too perfectionist..Ada jugak yang sempurna sometimes..Eh,dah campur2 bahasa la jadi macam rojak..he. Semua benda kena tersusun tak boleh ade silap sikit..barang dalam bilik kalau ada sape sentuh mesti I akan tnya sorang..kebersihan la especially..tak boleh orang kotor2 nie..semua kena perfect tapi ade jugak time malas tu,tak kemas bilik..hik..

time dekat uni dulu if siapa nak pinjam assignment I,make sure kertas tu jgn renyuk2..harus jaga elok2,I taknak bila hntar kertas renyuk even sikit pun..teruk kan? Tapi kalau nk pinjam boleh je..

3. Love shopping
- I bet mesti girls love shopping kan Kenapa lah susah sangat nak buang tabiat buruk ni? Ada sape2 boleh tolong tak?he..I kalau keluar mesti beli something,tak kesah la murah ke mahal..kalau suka,I akan beli..Tambah2 sekarang online shop dah banyak senang la nak wat kerja tak senonoh nie..hahaha..Tapi I takut mother I marah..I kurangkan beli..I selalu beli baju la..tapi kadang ade je benda tak puas hati..Bulan nie je dah 5 brg I beli trough on9 shop..haish..teruk kan? Bulan puasa dah tak keluar sebab busy buat kuih raya..Kawan my mother nak tempah..So,I akan busy la..nak buat untuk makan dekat rumah lagi and untuk soon mother in law lagi..hihi.Lepas nie dah tak shopping dah..Naseb I nie bukan branded person,kalau x pokai la my parents..

4. Sangat2 pemalu..=)
- Mesti you all cakap I tak pemalu sangat kan? I memang sumpah pemalu..kalau dh kenal je pok pek pok pek..haha..before kenal mesti diam je..I pemalu sebab confidence level I low..sangat! I don't know who to gain it and sometimes rasa mcm loser nye aku nie..But,it's me! Sekarang je tengah berubah slow2..I have to wake up,to face this challenging world nowadays and no turning back anymore! Eceh,cakap macam bersemangat giler je..hahaha.jap lagi tak buat pun..= p

Okay la tu je pasal I nak share dengan korang..hehe..Frankly speaking,I baik orang nye..haha..I can adapt with new situation and that the most thing I like about my self..tehee..Friendly orang nye but first time jumpa orang mesti cakap sombong..hahaha..maybe muka kot nampak sombong..Tak sombong aih,okay ja..haha..K la semua,till then..Salam Ramadhan!

p/s: mintak ampun mintak maaf kalau ade terasa kat mana2 ye? I manusia biasa yg tak terlepasbuat silap..Sorry for everything..hehe..

Thursday, July 21, 2011

Beribu Sesalan

Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu


Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

p/s : Lagu tema ANNISSA..BEST!

Hye semua...I'm back!

Hye semua! sihat? fuhh,lama tak update blog..dah bersawang2 ha blog nie..kesian blog ni ditinggalkn oleh tuan yang konon2 busy padahal tak busy langsung pun!he..I tak tahu la nak update apa..gila loser hidup..haha..okay just ignore it.. 

sejak duduk rumah 24/7 nie keje I online jela..nothing interesting pun..just tolong2 mak I masak buat kerja rumah semua la..Kalau my brother free,keluar pergi makan kat mana2 yang sedap and most important tempat tu baru 1st time nak try..I rajin gak cari tempat makan yang best2 then ajak la family g makan situ..hehe..best sangat dapat makan tapi haruslah kan jaga badan..Kang naik macam di pam2 susah jugak..

Preparation for my wedding tak banyak sangat yang settle.just catering je dah settle..hantaran maybe kan upah orang je kot since I nie bukan lah kreatif sangat..kad pun baru je tempah..haish..Kalau lah boleh semua nak buat sendiri tapi family semua macam cakap tak payah..Order je janji ada duit semua benda leh jalan..Zaman sekarang semua guna duit..Tak tahu la nnt2 macam mana..ntah2 kuih dh jd 1 biji rm 1 kot..haha..

List perkara yang nak kena settle by the end of this month:
- HIV test
- tempah sticker nama
-survey baju  side lelaki( tema pun tak decide lagi)
-beli hntaran for my tunang..

p/s: Can't wait for my big day! less than 3 month..hehe..Pray for me okay? InsyaAllah..everythings gonna be okay..amin..
-

Tuesday, April 19, 2011

Happy Birthday My Dear....

hye uollss!

Harini 20 April bersamaan hari lahir my dear!hehe..My fiancee's birthday sama dengan his mom birthday..comel kan? just tukar tahun lahir je..85 and 58..Unique betul..hehe

I taknak bebel panjang2..just nak wish je dekat my fiancee...teheee..

Dear,
Selamat ulangtahun yang ke 26..Dah tua kan?haha..Semoga apa yang dihajati menjadi kenyataan dan segala urusan dipermudahkan..Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..Semoga hubungan yang kita bina selama 4 tahun berkekalan sehingga ke akhir hayat dan semoga apa yang kita lalui selama bersama menguatkan lagi kasih sayang kita berdua..

Sayang harap b sentiasa menyayangi sayang selama-lamanya dan sentiasa ingat sayang sayang b sangat..love you damn much!


I LOVE YOU SO DAMN MUCH!

HAPPY 26TH BIRTHDAY!

MAY ALLAH BLESS YOU!

p/s: entry jiwang sikit..hehehe..tapi nie jujur dari hati..wehuu

~Si Chombi~

Hye semua! Apa khabar? I'm fine..alhamdulillah..hopefull you all doing great..hehe..Dah lama tak post something kat blog Tinee nie..Dah bersawang je rasa..haha..I tak ade idea la nak post pasal apa lagipun I bukan nye blogger tegar yang update selalu, I ni blogger picisan je..sedih je bunyi nye..alahai tinee..

Today I nak story pasal my rabbit sebab dah tak de modal sangat so rabbit pun boleh la labu..hahaha..Rabbit I nama nye Chombi tapi before that my brother dh bg nama baby and suddenly nak tukar pulak konon klasik la kan?hehe..Layankan jela sebab tu rabbit dia yang punya and my brother anggap dia macam anak sendiri..huh? Kelakar je bila tengok dia layan chombi,macam tak sabar dah nak kawen..siap berangan semua..

Rabbit ni baru 2 bulan umur dia masa my brother beli..beli dekat rumah orang..tengok dekat Mudah.com and after that my brother terus beli lepas balik dari office..hehe..

Rabbit memang makan banyak ke? Sebab Chombi nie setiap masa nak makan je padahal kerja 1 pun takde..haha..And lagi 1 dia tak pernah tidur pun..I tak pernah nampak pun dia tdo,just baring2 je dalam sangkar tu..Sekali sekala je bawak masuk dalam rumah sebab dia senak berak..dah la berak merata..hehe..nasib baik la tahi dia senang nak bersihkan sebab bulat2 ketul kering..euwww..sorry..part kotor pulak..hee..

Tapi at least ada gak something nak main2 kan? kalau tak boring jer..Abg I nie pun bukan jaga sangat,kadang2 je..my lil sis yang tolong jaga,bersihkan semua,main2 dengan Chombi..Mak cakap,orang lain yang beli orang lain yang tolong jagakan..huhu..Okay la,jom layan gambar Chombi..comey tau dia nie!hee















Okay la semua..till then..thank you!

p/s: Bila dah kaya jangan lupa diri ye semua..sebab manusia bila dah senang sedara-mara pun dilupakan..=(















Sunday, April 10, 2011

RINDU..

Dear..miss you so much!hehe..Baru je jumpa 3mggu lepas dah rindu kan?hehe..And I know that you miss me too..aite?

just short entry

p/s: aww..so sweet lah awak nie sbb cakap rindu saya smpai nak dtg sini..hehe

Saturday, March 26, 2011

OBB Preloved Sale 3!

Hari ni macam banyak betul dugaan time nak pergi OBB dekat sek 13 Shah Alam..haha..Actually hari ni I pergi THE OLD BLOSSOM BOX STORE owner dia jezmine zaidan tu..yang famous selalu keluar tv and I pergi dengan Azzah and her sister sebab diorang pun nak pergi sangat..Nak jumpa maria elena tapi kesian maria takde la pulak..I tak tahu la dia datang lambat or tak datang terus..hehe..

Planned nak g pun mlm before event tu..kira smlm baru lah planned semuanya and macam2 idea pop up semata2 nak g event nie..Semua excited sebab nak g jumpa feveret blogger masing2..haha..Sangat happy ye kawan2 sebab dapat jumpa miss yanny yang cute tu! Alahai suara dia kecik,comel sangat..Lucky me coz she remember me! yeay! sebab selalu tweet2 dengan dia..hehe

And then tak banyak pun yang boleh buat kat ctu just captured pics with blogger2 yang ada kat ctu..Amik gambar dengan Ami (sputniksweetheart),Riqa(sugarscarf) and Lyna Kamal(twins vanidah Imran..hehe)..best dapat jumpa blogger yang famous and group diorang The Scarflets..Shea pun ada tadi and happy gak dapat jumpa Shea but Shea datang jap je..Cik Epal pun tak nampak tadi..datang lambat kot sebab cik epal cakap nak dtg..hehe..

okay la guys,till then
thanx for reading this entry!

p/s: nnt pics I akan upload sebab dekat membe..hehe..miss yanny sgt cute!

Friday, March 11, 2011

Salma Mentor 5 Memukau!

Hye semua! Selamat berhujung minggu!hehe..

Hari Jumaat je mesti semua suka kan? he,yela dah weekends so bole la nak rest apa yang perlu di restkan..haha..So,apa plan korang this weekends? Mine? Owh, I am so happy because my family nak g holiday dekat Kelantan cuti sekolah nie nak jumpa parent tunang saya...weeeeee...Okay la,apa pun yang korang plan nak buat cuti nanti,saya doakan yang terbaik dan take care ye..

Nape tibe2 Salma ea?hehe..Siapa dia tu? Ala,kalau korang tengok Mentor mesti tau punya lah..She's Erra Fazira's protege from Sabah! Yelah,kenapa dengan dia? hehe..I just wanna tell you guys about this girl has very powerful vocal and maybe boleh setanding dengan artis2 Malaysia and dia boleh terkenal all around the world (siapa tahu rezeki dia.kita rakyat Malaysia gak yg bangga) if ada recording company yang sanggup berhabis untuk Salma nie..Kiranya lepas Mentor nie ada la pihak2 yang sudi nak kembangkan bakat dia..

Kalau korang semua tengok Konsert Pengenalan ahad lepas mesti setuju kan dengan apa yang saya cakapkan ni? Bukan nak memuji tapi yela,sekarang ni kan susah kita nak tengok artis2 baru ada vokal yang mantap,kalau ada pun macam nak tiru artis yang sedia ada je..mesti ada yang nak sama..tak boleh ke kalau tak tiru?huhu..

Salama nyanyi lagu Bertamu di Kalbu nyanyian Jaclyn Victor..Dia nyanyi memang meremang lah! tak sabar nak tunggu ahad nie..Tapi ahad nie kumpulan A la pulak,Salma takde sebab dia kumpulan B..so,next 2 weeks baru boleh tengok..hehe..Okay la,apa kata korang layan jap lagu Salma nyanyi ni..have fun!






p/s: Doakan keselamatan umat Islam yang berada di Jepun..

Tuesday, March 1, 2011

Hubungan dengan manusia pun kena jaga jugak

hello! ola!

entry ni takde kena mengena dengan siapa2 pun just nak bagi pendapat je..sape makan cili dia la yang terasa pedasnye..ye dak?huhu..okay,berbalik pada tajuk kita kat atas,maybe you guys dapat agak kan? btul tak? tau kan?hehe..okay kite straight to the point je..

You guys bila dah terlibat dengan dunia blog ni haruslah pandai2 jaga adab dan maruah serta etika persahabatan lam maya..kat alam maya pun kena gak jaga semua tu jangan sampai makan diri sendiri..Aku tak paham la kenape nak hentam orang yang you don't even know pun..Kau menjatuhkan maruah orang,ingat tak dosa ke?

semua tu kena jaga,jangan sampai membuka aib orang..ingat tu..jangan telanjangkan orang nanti kat sana kau yang kena telanjang..Kalau korang tak suka dengan blog tu,tak payah la sibuk2 baca,sibuk2 komen segala bagai..pastu buat entry yang hina orang..Simpan dalam hati dah la..and kalau nak tegur pun,biarlah secara berhemah...Ni dok hentam orang tu macam dia buat salah je..Ada akal tuhan bagi jangan jadi BODOH..

Apa pun just nak inform,kalau kita tak suka orang,ingat orang suka kita sangat ke? Jangan mengata orang yang kita tak kenal..diam2 sudeh!..kalau tak suka baca blog,tak payah ar sibuk2 bukak..Ingat tu!

okay la,nite semua!

thanx for reading

p/s: dunia blog dh makin panas,lepas satu,satu..haish

Sunday, February 27, 2011

Jom Kawen!

Saya rasa nak kawen la sbb tgk membe semua dah kawen..huk3..gatai nye la aku nie..haha..En tunang,dah ready? Ayuh! kita kawen...hahaha

Friday, February 25, 2011

Nafsu Perempuanku

Hye semua! korang semua sihat? lama jugak rasa tak update bende2 yang bermanfaat kan? hoi! bosan okeh duk umah sorang2,dah la tak keje..isk3,aku tak tahu la apa nak jadi dengan aku ni..haha..bukan taknak cari keje tapi dah berlambak application aku hntar,yang bukan bidang aku pun rembat je as long as I can earn my own money..sumpah weyh! tak tipu..banyak sangat sampai tak terkira rasa nya..huk3..sedih kan dengar? wish me all da best yah? okay,lupakan jap pasal keje,stress je asyik dok pikir..huhu

Bila duduk rumah dan kebosanan mulalah tangan nie merayap tengok blogshop yang best2 pastu mulalah keinginan dan nafsu yang membuak2 nak dapatkan apa yang dah tengok kat blogshop tu..sumpah! perempuan kalau dah mengadap benda lawa pastu kena pulak dengan selera,haish tok sah cakap la..laju jer duit tu mengalir..dah macam air,takpun macam angin..berdesup!hahaha..bahaya kan orang perempuan ni?

Kalau dah macam tu memang alamatnye aku tak dapat keje la..haha..asyik dok memikir benda apa je nak beli....tapi aku ni rasional sikit,kalau rase benda tu tak perlu,aku akan letak balik barang yang dah aku amik..haha..kalau kat online aku tak order la..pernah order 2,3 kali je pastu serik dah sebab rasa macam sayang je duit tu..

Tapi sejak dua menjak ni,tengok ramai je gadis2 cantik lagi cun memakai benda2 yang aku nak citer ni..


1st skali aku nak sangat pallazo pant sebab apa? sebab aku rasa trendy sangat plus menutup aurat..sopan gitew..cantik meh..sweeettt tau..jom usya jap..gambar pallazo takde ah pulak..hahahaha..layan keinginan lain la..tapi pallazo memang nak sangat..sape ade duit lebih? jom ar belanje!hehe


ni keinginan ke2..harem pant..ntah bila la aku dapat merasa pakai benda cantik lagi trendy ni hoi!


kasut! women and shoe macam aur dengan tebing..hahaha..tak boleh dipisahkan..ni nude shoe..aku suka sbb senang nak match dengan baju apa2 pun plus design ni memang tip top ar..kan? betul tak?

maxi skirt..bila umur dah meningkat dewasa haruslah penampilan lebih dewasa tapi masih mengekalkan ciri2 kecomelan tau!bwekkk..pakai nampak stylo and sopan sangat kan? i loike! double like


pastu inner neck nie tgh trend sekarang nie..huhu..sebab sekarang kan trend pakai pashmina longgar2 ala2 hana tajima tu..so,bila pakai nitak de ah nampak leher yang jinjang dan gebu tu..he..pastu nak ar beli 1 nak merasa bila ada..bole ah bangga sebab aku pun ada macam org lain..haha..eh,tak2..bukan nak show off pun tapi bangga dengan diri sendiri je..jangan salah paham no?

ni pulak toga dress! cantekkkk kan? saya suka sangat..nampak elegan gitew..adoi,kalau singgit dua inggit aku bole ah rembat sekarang gak..paling murah pun aku penah jumpe dalam 70 kot tu pun yang biase2 je..

Wake up la tini oiii..kau takde duit nak berangan macam ayah ko tauke lombong je..hahaha..aku memang suka berangan la..mana tau 1 hari ada orang nak belanje(sambil kenyit dekat future hubby..tu pun kalau dia baca..hahaha)..Ala,tak harap sangat pun tapi kalau nanti ada duit banyak aku akan beli! semangat eyh kau!

Ok la korang semua! till next entry yah..follow me on twitter! baru je menceburkan diri..muahaha..

p/s: thanks for reading and following me

Sunday, February 13, 2011

Sabar

Allah menurunkan ujian berdasarkan kemampuan hamba-hambaNya..Dia Maha Mengetahui segala yang tersirat dan tersurat..

Aku tidak mampu melawan takdirNya..Semoga ujian ini dapat aku harungi dengan tabah dan sabar..Hanya kesabaran menjanjikan kebaikan kelak..

Ya Allah..aku memohon kepadaMu..Kau kuatkan lah katiku,Kaun berikan lah aku kesabaran yang tinggi untuk aku menghadapinya..Kau jauhkan lah aku daripada perkara-perkara jahat..Hanya PadaMu ku berserah

Amin....

Sunday, January 16, 2011

The Next Yuna!

hye uoolllsss!

Lepas baca entry cik epal,terus bukak you tube nak dengar this girl nyanyi..sedap ke? cik epal kata dia nyanyi sedap and then nk gak dengar dia nyanyi...After dah search semua,loading pun lama gila sampai naik fed up dah tapi pasal Najwa Latif aku sanggup!haha..pssstt!..Gila awesome dia nyanyi..comel je secomel tuan nye...bagus dik! salute la kat you sebab hebat nyanyi and main instruments tu semua..awak memang berbakat la..good jobs!

Ini bukan entry bodek tau korang!huhu..she's talented gila..suara lunak sangat and lagu dia cipta sendiri tu sedap..carta hati kot..huhu..dengar sikit je video2 dia ni sebab tau la kan internet macam mn..lembap!

nnt korang search la dia kat you tube..search najwalatif..memang tak sia-sia ah korang search..



p/s: dik,awak comel!heee

Wednesday, January 12, 2011

Sekitar Majlis Pertunangan

As you all know,9 Jan 2011 was a great day I ever had..I am so happy because I'm engaged!huhu..wah..terharu tau,rasa macam tak pecaya je yang kami dah bertunang sebab yela kitaorang pun tak sangka sampai tahap ni..Pape pun Alhamdulillah sebab everything berjalan dengan lancar dan sempurna..Ucapan terima kasih kepada kawan2 yang sudi datang and kepada sedara-mara yang datang hulurkan bantuan..Thanks!..huhu..

Semoga pertunangan kali ini menjadi 1 titik permulaan kearah kehidupan berumahtangga..semoga apa yang dirancang untuk masa hadapan berjalan dengan sempurna dan diberkati Allah..hehe..bebel banyak pulak..Jom tengok pictures!










P/s: thank you korang semua sbb dtg!muah!..Sorry kalo tak dapat nak layan sangat time majlis..hehe..nnt I kawen semua kena datang okay?hehe..

thank you for reading this entry!

Monday, January 10, 2011

I'm engaged!

my fiancee and I

Sunday, January 2, 2011

3 Hari berturut-turut Dating..

Happy sangat sebab dapat dating dengan hubby before status kitaorang bertukar..hehe..3 hari dating,best sangat sebab dapat spent time together..I tengok wayang and makan-makan kat tempat yang best je..Tak buat apa sangat pun..he2..tapi bila dah keluar dengan yang tersayang,memang la semuanya indah2 je..


1st day kami pergi Jalan TAR sebab nak cari shawl..pusing2 jap je kat situ sebab orang banyak sangat..haish..pening kepala bila tengok orang banyak nieh..after that terus pergi Timesquare sebab tu je yang dekat dengan Jalan TAR..huhu..parking dekat Sg Wang and tengok2 gadget dekat situ..My hubby nak tengok GPS,and dia kata nak beli sebab takut sesat kat KL..haha..sekali skala sesat apa salahnye kan? Nanti nak jadi orang KL gak.huhu..


Kat Timesquare kami tengok wayang citer hantu korea..My ex haunted lover kot kalau tak silap and lunch dekat The Chicken Rice Shop..hehe..


I love you!


Dia cakap dia handsome bila macam nie..LOL


Banyak tak kami makan?hu

Day 2


Kat dining hall kat IKEA..



sedapppp tau!!! yummy!


Kat IKEA..survey2 furnitures..hak3



Day 3

We decided nak pergi Putrajaya sebab jauh sikit and taknak pergi tempat yang sama je..huhu..we went to Alamanda and planning to go to Botanical Garden after that tapi tak kesampaian sebab dah nak malam lagipun my hubby nak jumpa kawan dia..huhu..just tengok wayang and shopping sikit2 je..teman hubby beli barang dia..he2..and makan dekat rasamas..

At last dapat makan tapioca dengan ice cream tu dekat Rasamas! Sedap tau! pastu beli face mist kat Etude House..yeayy! dapat gak beli..he2..pastu pegi ambik gambar kat Putrajaya!  

okay la guys..thanx 4 reading! daa...


p/s: pics kat Putrajaya tak transfer lagi!hoho

Saturday, January 1, 2011

Ikea with my hubby..

hye uuolls! happy new year!

Tahun baru ni korang pergi mana je? Celebrate new year kat mana? I pergi Ikea dengan hubby tengok furnitures and makan meatballs!haha..loser kan? takpelah,at last dapat jugak makan takdelah I kempunan nak makan meatballs..hehe..sedap! puas hati..kahkahkah..evil je gelak sebab happy dapat rasa daim cake jugak..terharu mak!haha..

Tadi kuar lambat dalam pukul 4..terus pergi Ikea makan2,tengok kat showroom tu..amik2 gambar..huhu..after that I pergi Shah Alam jumpa kawan my hubby..jumpa kat uptown shah alam..borak2 kejap dalam pukul 9 lebih I dah balik dah..haruslah balik awal! Nanti habis lah kena marah dengan Bonda..haha..Baik tak I?muahaha..Lagipun perempuan mana boleh balik lambat..tak elok..tak manis dipandang..okay?huhu..daaa..thank you

p/s: Can't wait for next Sunday!huhu..Al fatihah buat Faizal Yusof (ex-hubby nana)

xoxo