Sunday, June 27, 2010

Jalan TAR and Masjid India

weee..semalam i dengan tima g jalan TAR sebab nak beli shawl and anak tudung syria tu..btw,tima nak bawak g downton tapi her friend ckp xbanyak choices kat situ and tima mesej i and ask me nak g tak jln TAR..okay,i set je..we all g dalam kul 3 and cann nak gila tengok shawls.heee..smpai2 jer dah pening sebab xtau nak beli mana 1,cntik kot..huhu..pusing2 smpai 2,3 kali and tima banyak la beli..i xbeli pape pun just bought shawl and anak tudung syria..and then da smapi kul6 we all balik la..penat sangat sebab pusing banyak kali..hmm..tapi suke..nanti nak g lagi and nak ajak my mum g sana..nak borong for raya pulak..jom tima!!! hee

okay la..end of the story..hee

daa

p/s: pic tak ambik pulak semalam..kalut sangat pilih tudung..hee

Saturday, June 26, 2010

Friendship Forever..

Dedicate to my beloved friend,Nurhayati Kamyon..she's a great person that i ever had..to me,she's wonderful person...Thank you for being with me and layan semua karenah i and sabar dengan perangai i..hope you don't mind dapat kawan macam i..i know,sepanjang 3 tahun i banyak wat you sakit hati and especially masa sem 1..you sabar dengan i..i takde teman nak bukak puasa,you ajak i berbuka sama-sama..I'm so sorry if i banyak buat you sedih,sakit hati,marah,bengang..I manusia biasa yang selalu tak terlepas buat silap..you are precious in my life and hope you will be my friend until the end of my life..(emo sekejap..huhu..sebab banyak wat salah)hee...Thank you for what have you done for me dear..



Forever together
you and i
together we stand
together we cry
throughout life
until the sands of the last beach
washes away with the tides

we will always be near close to eachother,
year after year
we bring eachother hope and happiness
guidance and faith
through the steady and rage

i hope you can see that with you
i will remain truely happy
love foresees all who desire it

there are no decieving lies, mixed thoughts,
or things to hide.
we remain open and true to our words
our laughs
and our smiles.

together we can travel on the thick, twisting, miles.

Nite semua...daaa
teenot


My Heart in your hands

There Is a Man that i love in my life.
He drives me to everything i am now.
Fights & argumets Happen.
Things Change, but i swear he loves me
I swear that ive only learned to love him more.
And my world revolves around him
They say love is Blind, and that nothing last forever.


But how could i belive in that.
I hope that he loves me Forever
I know ill love him Till the day i part.
Till the day he leaves me, alone in the shore,
World is nothing at all to me, Without the feeling of
His company. The breeze would feel like cold Winter Days,
and the sun woudent come out for me. The days would Go by.
If i could only give it a word to describe what he means, i would give you all the words from the dictionary. But there are no words to describe this feeling. its amazing and im inlove. No lomger afraid.


My Boyfriend wrote this for me

This is to the love I have for my girl
She is the light that shines in my world
Every minute we spend apart
A rush of sadness fills my heart
Never before have I felt this way

Just hearing your voice or laugh brightens up my day
Its hard 2 b sad or mad wen you're around
Your gorgeous smile turns my whole life upside down
When I look in your eyes I get a feeling I can't explain
You're like the rainbow that shines after the rain
It's hard for me to express how I feel
But in my mind an heart I really know you're real
Many times I have been lied to an played in the past
In my heart I pray this love will forever last
The love we have cannot be bought in a store

In our minds we want this love thing to last forever more
Whose to know?..only time will tell
Whether I'm dead,alive,or thrown in jail
The present is now,the past gone
The love an trust we've built has surely grown
God only knows what the future will bring
But the only future I'm seeing is with a wedding ring
This love thing is kinda new to me
But ima write an end this thing about true love that will forever be


Friday, June 25, 2010

Sayang(tak tahu nak bagi tittle pe)

okay..hello semua!! Wah,gaya dah macam artis pulak.hee..before nak tido,saya nak update sikit la blog ni..sebab duduk umah cam banyak masa pulak nak post entry..actually tadi tengok cerita melayu kat tv,yela saya kan suka tengok drama-drama melayu..sampai kadang2 mesej with si dia pun nak buat ayat drama..hahaha..he's said that i'm drama queen..hee..whatever..i tak kisah pun..okay,da jauh merepek tu..mengapa tajuk entry sayang?huhu..ada makna tu..macam mana perasaan kita bila kita sayang kat seseorang ni?. Selain family kita la,family memang la kita sayang kan?. takkan family tak sayang..huhu..okay,kalau you all jatuh hati ke,jantung ke,semua bende la nak jatuh and rasa macam indah je perasaan tu kat seseorang yang berlainan jantina(kalau sama,tak tahu la nak cakap pe) korang semua kena ingat,jangan terlalu menyayangi dia sangat and saya pun kena beringat jugak sebab one day kalau dia tinggal kan kita,tak kesah la clash or dah xde kat dunia ni lagi kita akan rasa sakit sangat and kalau terlalu pikir sangat bole buat kita gila sebab kita xbole nak pikir rasional at that time..try imagine if one day your parents dah xde? you all mesti rasa sakit,sedih sebab orang yang paling kita sayang dah pergi buat selama-lama nya..kalau yang banyak dosa tu mesti rasa menyesal gila la sebab banyak buat jahat dengan mak ayah korang..(kalau ada la kan)..

so,ape pun sayang manusia tu kena berpada-pada,takut xboleh nak kawal diri bila kena tinggal..kalau kita sayang sangat,one day kita akan benci dia. And kalau kita benci sangat,one day mesti sayang kat orang tu..saya pun kena sentiasa redha dengan apa yang jadi..siapa tahu apa akan jadi in the future.right? So,smpai sini je..ingat..jangan jadi gila..heee.selamat malam semua...ini tak ada kena mengena dengan sesiapa pun sebab baru lepas tengok tv..tu yang post entry malam2 buta..jam kat blog ni salah..

nite..daa
teenot..

Wednesday, June 23, 2010

Kakiku di makan ikan ikan kecil

woot woot..heee..geli terasa kaki ku ini smpai sekarang sebab td petang g buat fish spa dengan mak kat mall dekat dengan umah ni and ada 1 kedai fish spa,30 minit 12rggt..hu3..okay la tu xdela mahal sangat..1st time letak lam bekas berisi ikan tu rasa geli sangat and saket sikit. pastu cam xtahan sgt sbb geli and ikan tu cam menggigit kaki ku ini..banyak sgt ikan and owner kedai tu ckp maybe saya ada masalah kesihatan..haaa??? i'm so scared..btul ke?hu3..mak kata better g buat medical check up..mana la tau if saya ada penyakit..hmm..hopefully xdela kan? fish spa ni kalau buat slalu bagus sebab bole melancarkan peredaran darah,awet muda,sakit2 sendi and etc..bgus gak tuk orang2 yang lumpuh..nak cantik kan kulit pun bole..hehehe..so,u all leh la buat kalau rasa nk cantik and awet muda..hehe..

k la..smpai sini je..nite

teenot

Tuesday, June 22, 2010

LOVE U..

As we grow older together, As we continue to change with age, There is one thing that will never change. . . I will always keep falling in love with you.

3 Days Diet

time ni tengah excited nak diet.hahaha. wait and see kalau saya buat,kalau tak tinggal angan2 jela.huhu..okay,i ada search kat yahoo pasal diet ni and jom check it out apa yang kena buat..hopefully it works la because based on the article,kita bole loss weight dalam 10pounds..sounds interesting kan?hihi..ni diet plan yang saya search..tgk la ek? kalau nak follow pun okay gak..jom kita diet sama2..heeee

DAY 1:

breakfast

Black coffee or tea, with 1-2 packets Sweet & Low or Equal

1/2 grapefruit or juice

1 piece toast with 1 tablespoon peanut butter

Lunch

1/2 cup tuna

1 piece toast

Black coffee or tea, with 1-2 packets Sweet & Low or Equal

Dinner

3 ounces any lean meat or chicken

1 cup green beans

1 cup carrots

1 apple

1 cup regular vanilla ice cream

DAY 2:

Breakfast

Black coffee or tea, with 1-2 packets Sweet & Low or Equal

1 egg

1/2 banana

1 piece toast

Lunch

1 cup cottage cheese or tuna

8 regular saltine crackers

Dinner

2 beef franks

1 cup broccoli or cabbage

1/2 cup carrots

1/2 banana

1/2 cup regular vanilla ice cream

DAY 3:

Breakfast

Black coffee or tea, with 1-2 packets Sweet & Low or Equal

5 regular saltine crackers

1 ounce cheddar cheese

1 apple

Lunch

Black coffee or tea, with 1-2 packets Sweet & Low or Equal

1 boiled egg

1 piece toast

Dinner

1 cup tuna

1 cup carrots

1 cup cauliflower

1 cup melon

1/2 cup regular vanilla ice cream

In addition to its strict daily food prescription, dieters drink 4 cups of water or noncaloric drinks daily.

haha..ni semua copy je dari yahoo..enjoy okay!!!


daaa,

teenot

Monday, June 21, 2010

Saya semakin tembam

okay,saya rasa berat dah semakin naik and i should be worry about that. Any tips how to reduce my weight? rasa cm da 50kg lebih je..ntah la,not so sure sbb da lama x tmbg..hurmm..orang dtg umah pn cakap makin sihat,jahatnye mereka semua ni..kecik ati saya..saya kena kurus sikit lg and tolong la saya..masalahnye,saya malas nk exercise and saya x bole makan nasi la..bole ke tahan? tekak melayu cm x kn bole je nk buat.hu3..by hook or by crook saya kena juga tp nape?oooo..sbb saya xnk nmpk gemuk la,bila pkai bju xde la nmpk hudoh..hik3

Thursday, June 17, 2010

Ingat Kain Ingat Jakel..

msti sume tau kn Jakel sinonim dgn kain2 untuk m'buat bju raya,bju melayu,langsir,cadar,bju kawen dan segala jenis bju untuk nk tutp bdn kite nie..hee..ok,rbu lepas g la bli kain ngan abg,mak n adah kt Jakel Shah Alam,dekat ngan umh sewa aku dulu tyme blaja kt Uitm..

b4 duit nk d laburkan pd kain2 kt Jakel tu,kteorg sggh kt sek 2 dulu sbb nk lunch n my mum nk try ABC yg d katakn sedap..sedap ke? ok,mmg sedap..yummy..rse nk ABC plak..erm,ok hbs pasal lunch..

da smpai Jakel,xsmpai 5 minit pilih kain..ade org pggl sume buyers g kt tmpt kain yg mhl sket coz dia nk lelong kain2 kt ctu..Happy Hour la kata kn..b4 lelong hrga dia 3pasang RM 240 yer..n dia bg 5minit jer pilih kain yg b'kenan tp dia bg..cbe teka?he2..4PASANG....RM 200 jer!!!! Wah,mak n abg trus lari2 anak g rembat kain yg d rasekn lawa..hahahaha..rse lawak ble tgk sume org cm lari2..hee..kain punya pasal..tp dgn syarat kne amek 4pasang,xleh kurg..hu3..n then kteorg pn amek 2 jenis kain..1 for rye n 1 for konvo aku...3pasang tuk aku,mak n adah(sme kain)n 1 pasang lg 4 bju konvo sye!weeee..sonoknyer..hbs tuk kaum wanita kt umh..pastu abg g pilih lak kain nk wt bju melayu 4 adik n ayah skali..wrna matching ngan kain kteorg pilih td..yela,rye mstilah nk sme kn?hu3..


da pilih tu,mak pilih plak bju mak n adah nk g konvo saye..maksu juge..mak bli kain chiffon yg ade lining skali,sme la ngan adah n maksu..n diaorg da g tmph tau..cepat kn? tp tailor da nk ttp,so kne cpt2 la..hee..da sudh byr kain2 td n duit pn da beratus2 hbs..kteorg decide nk blik jer trus..nk g mkn nasi lemak antarabangsa,awal lg tyme 2..so,blik jela..hu3..tp best sbb byk kain jd rmbg mate..xtau nk pilih mn..rse cm nk bli sume je kalo duit byk..ni duit pn xde..hrp mak bapak je..sedih btul..

k la,boboi..nite..
teenot

Tuesday, June 15, 2010

Penang....

weeee..last week my family n i went to Penang without my youngest brother coz die g Pangkor ngan membe2 die..da besar kn,xkn nk ikut mak lg,begitu lah kot yg dia pk..hu3..ok,kteorg g mlm isnin lpas n smpai pg kul 7 kt sne tp xleh check in ag,kne tggu kul 8 bru leh check in kalo x kne additional charges..hmm..ntah xtau npe..xkeje kt hotel..heee..ok,kteorg dpt duk 1 mlm je coz bilik sume dh penuh,yela sape suh g tyme cti sek,kn da penuh..ha3...kteorg amek 2 bilik sebelah m'yebelah..padahal 1 bilik 2 da besar gabak..leh muat smpai 6 org..sje je kn nk hbs kn duit mak bapak aku..ok,kteorg rest jap smpai kul 9 n siap2,kul 10 bru gerak g bt feringgi,tg.bungah..ok..kete pn b'gerak n smpai la kt 1 tmpat nie..ingtkn bt ferigghi,rupe2 nye teluk bahang..bt feringghi bwh lg..so,alang2 da smpai mkn jap dulu kt ctu..mkn laksa,abc,n nasi ayam..pas order mknan kteorg g amek2 gmbr n ayah ngan mak dah selamt mkn laksa yg d order..mkn laksa mcm xpnh mkn plak..padahal tauke laksa..hahahahh..biase la kn..nk rse org len pnye plak kn..sedap gk..bole thn la..hu3

ok,after that blik hotel rehat lg n tdo2 jap..kul 4 bru gerak g pdg kota lma nk mkn pasemboq..yummy..sedap..heaven gler dpr mkn bnde2 cm nie..kt kl mn nk cri..ssh gk..kalo ade pn msti xsedap sgt..kn? mummy n abg g order pasemboq..byk gler tp enough 4 5 person la..n kterorg order kerang rebus n kangkong sotong..hu3..1st tyme dengar..tp mkn je jnji sedap..pastu jln2 jap kt pdg kota 2 amek2 pic..byk2...smpai lebam..mlm g night market lak kt mn ntah,xtau..jln2 smpai longgar kaki..org jual byk tp bnde yg sme jer..beg..bju..perfume n ade la souvenier sket..tp xbli pape pn mls..xmenarik nk d beli..ha3..

ok,after that g mkn kt sup Hameed dpn hotel kteorg duduk..wah!!!! sup die sgt sedap..mkn ngan roti..tp aku mkn nasi kandar..sedap gk..kalo duk ctu,gemuk la aku..dah la mkin gemuk....ok,blik tdo..esok plakk blik kl tp otw 2 singgah jap kt taiping,umh mak lang..rehat2 kt ctu,mkn2...mkn lg..heee..sedap..tmbh 2 kali...ok,tdo,tgk tv..pastu bru gerak blik g kl..hu3..xdrive tp pnt je lbih..wtpe ntah..pnt mkn kot..hee..tp seronok..best..rse nk g lg..g mkn..hak3..g jln2..bkt bendera xleh g plak,sbb tgh renovate..hu3..tp pape pn..holiday jap tp best..mak kte nk g sabah plak thun depan..insyaAllah...kalo dpt keje cpt n bole la g jauh plak...hu

ok la,bubai...mmuah..
teenot..

Monday, June 7, 2010

aww..pic sy..

i loike diz pic..photographer chantekk..model cntekkk..pic t'baik! hak3..
perasan lak kn? btw,xpe kn? kn kecoh kt sume org..he2..



tu je entry kali nie..daa
mmuah..

Sunday, June 6, 2010

Reunion ex-skgu batch 95-00

hello guys,even dlm mood b'sedih but still nk update blog gk..btw,semlm g reunion sek ren n jpe membe2 lme after 10years xjpe..wah..lme kn? ok,sedih pn,life must go on,right?hu3..aku and ju g awal coz ju ckp nk amek2 pic dulu kt titiwangsa 2..n then jnji ngan nana nk amek gmbr sme2 gk..hu3..kteorg m'habiskn msa selama 1 jam lebih nk posing2 cm model ye..hbs peluh and rse cm busuk je..eeewww!!..n after finished all that,kteorg g la msuk res nelayan mkn,mkn n mkn..n tggu kwn2..ade yg da dtg..hu3..but ade yg lmbt...best ssgt jpe kwn lme n borak2 ngan marisa smpai org len xlarat nk gelak coz marisa very der...so funny..kteorg mkn steamboat n ade gk nasi,kuih n mcm2 la..amek2 gmbr..he..at least xrse sedih sgt n lpe jap bnde2 sedih..ok,everyone should bring a gift n will exchange it with others..after da hbs mkn,kteorg pn tkr adiah n amek gmbr sume org..n then blik..tp dak laki g karok lpas tu..aku mls nk ikut coz tkt blik lmbt nnt mak mrh..hmm..so,kteorg pn salam2..blik..2 jela..hopefully next tyme nk ade kn aktiviti plak..hu3..

love,
teenot..

Friday, June 4, 2010

It's Over Between Us..

kali nie 4 real n nothing can change it..we're done after had sweetest memories together..i'm not making a joke but it's true..maybe all diz tyme i yg slh and u'r not happy wif me after 3 years? why don't u said earlier? so,kte xpyh nk truskn relationship ni selama 3thun..i love and i really care bout this relationship and what can i do? u begged me to leave u seems like u dun love me anymore..maybe...hmmm..i'm sorry coz xdpt bg u happiness and im not understanding person. Maybe there is some reason why we have to be separated and i accepted it..thanx 4 being wif me for 3 years and tahnx 4 what u've done 4 me..i appreciate it and sorry 4 everything..this time i dun know who should be blamed because i've tried my best my dear..maybe jodoh kte smpai sini saje..salam..daa..luv u my dear..


love.
teenot

Tuesday, June 1, 2010

Still(As Ever)- Lee Hong Ki

okeh..try dgr lgu nie..best sgt..lgu from drama You're Beautiful..rsenye da fall in love kt suare org yg nyanyi lgu nie..he2..

if i'm not mistaken..tittle lgu nie As ever kot..singer Lee Hong Ki from FT Island..he's one of the top singer kt korea..die nyanyi featuring heroin cter nie Park Shin Hye(Go Mi Nam)..Have fun! daa...


video