Wednesday, December 29, 2010

Goodbye 2010 and welcome 2011!

hye semua!

Nampaknya lagi 1 hari lebih je lagi kita nak melangkah ke tahun 2011 and mesti you guys dah siapkan azam baru for the new year kan?huhu..Hopefully apa yang kita azam untuk tahun baru ini akan membawa 1001 kebahagian dan kegembiraan..Amin!.. Tapi tak dilupakan pada 2010 yang membawa kita segala suka dan duka and peristiwa-peristiwa yang akan kita ingati sampai bila2..Apapun I taknak bebel panjang2 because ini entry pendek aje..haha..

Apa azam 2011 korang?huhu..

I pun nak listkan azam I untuk 2011 yang akan datang ni..boleh tak?he2..

  • I nak diet!haha..azam 2010 yang tak terlaksana..so,bawak ke depan..haha..Mesti kena kurus at least 5kg eventhought BMI I dah ideal..
  • Hari bahagia I dengan si dia..he2..
  • I nak kerja yang tetap and kumpul duit banyak2..he
  • I nak kawen!
  • Nak beli macam-macam..semua nak beli! mesti beli..arghh!!!! nak beli je apa yang berkenan! sounds macam orang ketagih dadah je kan?haha
Okay lah guys..see you next entry..thanx for reading this entry!

P/s: psssstttt...hari ni dia datang rumah to meet his future parents in law..he2..

Wednesday, December 22, 2010

~Lady in Blue~

Hye uuoollsss! Selamat hari khamis..hihi

Bila dah kebosanan yang sangat melampau,mula lah cari alternatif nak hilangkan bosan tu..So,hari ini I ikut abg I pergi shopping barang-barang dapur stock untuk sebulan..haha..korang bosan tak? Ada idea tak macam mana taknak bosan? I rasa I kena buat activities outdoor la kan? kena keluar dari rumah pergi mana2 tempat yang best and tak bosan sangat..korang kalau bosan buat apa haa?

Kalau bole nak kerja cepat2,haritu kerja kejap je lagipun contract..So,sekarang nak cari keje lain yang setaraf dengan degree I nie..huhu..Sian I kan? jadi penganggur? Penat dah telinga ni dengar orang duk suruh cari keje,tapi nak buat macam mana,I dah cari la but dah tak dapat and maybe my resume not strong enough! That's why company taknak I..:(

Guess what? hari ini I dah try contact lens yang I beli last week..haha..nervous tau nak pakai..I mesej kat kawan2 and hubby I tanya how to wear contact lens and cara2 nak jaga semua la..macam-macam I tnya sampai diorang pun tak paham..haha..sorry la menyusahkan you guys..hehe..Bila dah namanya perempuan,semua benda yang cantik nak beli even benda tu tak perlu sangat..I la tu..mengaku awal2 tau..I bet kat luar sana pun memang kaki beli jugak..haha..

Jom tengok pic mata I yang macam mat saleh celup ni..Okay tak korang I pakai? Cakap la okay! Malu tau nak tunjuk tapi nak jugak..nak jugak..gediks!


takut tak?hahahaha


okay..macam mata kucing tak? ke macam buah mata kucing?ahaks!

thanx!
p/s: gambar sekadar hiasan!hihi

Sunday, December 19, 2010

Fashion info: Harem Pants

Assalamualaikum semua!

Happy monday everyone..

Weekend I tak berapa nak best la because I tak buat apa-apa just tengok rancangan kat tv je and tak kelua pegi mana2 pun..sedih kan?huk3..Weekend korang amacam? best tak?

Haa..sape tengok Wanita Hari Ini pukul 12 tadi? topik hari ni sangat la menarik because they discussed about pants..A variety of pants and one of the popular pants sekarang ni is Harem pants..memang tengah trend la sekarang nie and harem pants ada banyak jenis tau..yang macam aladin tu,yang ada getah kat bawah..tapered pants pun bole kita pakai kalau nak santai mana2..tapi you have to know la what types pants yang you pakai and make sure suitable dengan you punya size body..kalau you tinggi lampai,no worries la kan? sbb you bole pakai apa2 pun but kalau you rendah and badan cam berisi sikit,you still can wear harem pants tapi you kena tau material dia la..pilih yang tak berapa nak volume sangat..pilih yang biasa2 je..Tapi to those yang berani..hey why not kan? fashions is very subjective!

I pun teringin nak 1 harem pants but sekarang tengah search macam mana nak style kan dengan tops..kalau jenis yang slack tu,normally kita masukkan tops dlm seluar and kita pakai belt..So,harem pants nie kira selamat and sesuai la pada hijabis kat luar sana sebab harem pants ni longgar,lebar,selesa and yang paling penting tak ketat..

Jom kita tengok sikit harem pants yang ada kat pasaran and maybe bole buat koleksi sendiri....hehe..enjoy the photos!



Thanx for reading! xoxo..

Wednesday, December 15, 2010

Mari Belajar Bahasa Inggeris!

hello everybody!

First of all, thank you to sis sue anna joe because she asked people to write an entry about anything in English and she'll comment later about the grammatically error..Seriously..I'm not that good when it comes to writing in English..hurm..feel so bad about it..Hey..that's not good right? we have to thinking positively!(instead of using think positively according to my counselor when I was form 4)(kalau salah sorry la ye)hehe..this is a continuous learning education even we're not study anymore but we have to practice it everyday in order to improve our grammar right?

So,people outside please don't laugh at me if there any mistakes that you found when you are reading this entry!haha..Hope you will understand my short essay..haha..if you're not understand,pretend that you're understand..haha..Understood?

p/s: maaf la ye kalau rasa you all tak paham..hehe..terasa sangat malu je nie..

Tuesday, December 14, 2010

Saya mahu ini!

Salam 1 Malaysia semua!

Rasa rindu nak post new entry tapi nak buat macam mana kan? I idea pun takde..huhu..Semalam I pergi KLCC with my sister tengok wayang citer Hantu Kak Limah Balik Rumah!hahaha..sumpah lawak giler bak kata Izatie..memang from awal pun dah lawak. 1 wayang tu dengar orang gelak je..tajuk dia tu dah menunjukkan orang takkan berminat nak tengok tapi bila dah tengok,lawak habis..okay la overall..best sangat,gelak2..haha..Owh,before beli tiket wayang, I dengan adik I amik2 pictures kat taman luar Suria KLCC tu and suddenly ada seorang lelaki from Sabah I think sebab slang dia macam Sabah pastu dia tanya orang Sabah ke?haha..Do I look like sabahan? pastu dia tanya I dengan adik I ni kembar ke? pastu I cakap xla..adik beradik..after that dia ajak pulak pergi minum!haha..I dengan adik I terus tak layan cakap dah lambat and nak jumpe orang..Takut betul..nasib baik pandai tipu kalau tak end up kat kedai tengah sembang2..hehe.

I ada 1 keiginan la uoolllsss!huu..I nak nude shoe..I rasa cantik sangat..and I nak cari yang selesa..huhu..Kasut ni sangat la cantik! Jom tengok pictures from google..haha..Kalau dah perempuan semua nak kan?




haaaaaaa..cantik tak? cantik kan? I told you..haha..tapi kan I ada dengar kalau pakai high heels bole menyebabkan sakit lutut and tulang belakang bole bengkok tapi tu untuk jangka masa yang lama..huhu..Tanda2 dia kita bole sakit pinggang..tapi tengok orang pakai macam selesa je..tak sakit pun..ke sebab diorang tahan?hmm..nak sangat kasut nie! sapa baik hati nak belikan I?haha..tak malu je mintak orang..

okay la semua! daaaaaa

Saturday, December 11, 2010

My 15



Hye semua! Excited neh sebab I di tag oleh cik yat kita untuk join 1 contest anjuran Qarl iaitu para peserta dikehendaki untuk senaraikan 15 items peribadi/kesukaan or yang related dengan diri sendiri..tak kesah kot apa-apa..Jom kita tengok My 15..

1. Accessories 

Memang setiap kali kalau keluar,nampak je aksesori yang cantik di mata mesti nak beli tapi ikut kemampuan la takdelah berhabis sangat..As long as cantik and memenuhi citarasa,I akan beli..So far I ada 2 kotak kecik nak simpan khazanah negara nie..tak banyak mana pun..hehe


2. Uncet

Ini adalah beruang mainan kegemaran saya pemberian kekasih hati..haha..Sangat tak matang okay,dah 22 tahun still dok hug2 bear nie..everynight mesti kena ada dia nie..nama dia buncet sebab perut dia buncet!haha



3. Wedges

Saya ni bukanlah model yang pakai high heels 4 inci tu tapi saya ada keinginan nak menjadi tinggi even bukan secara fizikal tapi secara bantuan..haha..bantuan tu adalah kasut2 wedges saya..Tapi bukan selalu pun pakai..kalau rasa nak gedik sikit..pakai lah..tak pun bila pergi dating..kena pakai sebab bf saya sangatlah tinggi!


4. Jam tangan

Jam ni dah lama beli dah..nak dekat setahun kot..beli dengan duit sendiri..time nie ada sale kat jusco 70%..Harga asal dekat RM 200..Mana lah mampu nak beli jam jenama mahal2 ni..kalau anak Dato' lain citer la kan?huhu..tapi jam nie penting,rasa tak lengkap je kalau keluar tak pakai jam..



5. Cardigan

Cardigan ni macam pelengkap la..kalau tengah kelam kabut,amik je cardigan ni terus pakai..tak payah pikir nak pakai apa..hehe..agak2 malas nak pilih baju apa,pkai la cardigan nie..I punya cardigan just basic colour je..hitam,coklat and kelabu..tapi ada 1 je colour oren2 merah..yang terbaru tu puff cardigan,memang tengah trend sekarang nie..hehe


6. Perfume and body mist

Perfume memang wajib ada dalam koleksi peribadi sebab tak bole hidup tanpa perfume nie..Bukan la nak kata I ni busuk ke apa tapi bila pakai rasa confident level tu increase..haha..so,wajib pakai..tak pun pakai bodi mist je kalau keluar dekat2..dalam handbag mesti ada perfume yg roll on tu for emergency..



7. Make up

Benda ni memang setiap perempuan ada..tipu lah kan kalau tak ada..takkan lah compact powder pun takde?haha..I nie bukan la jenis yang jenis wajib pakai make up everytime keluar rumah..I tak kesah sangat tapi benda wahib pakai setiap kali keluar adalah foundation,blusher and compact powder..kalau rasa nak melawa sikit I pakai lah eyeliner..kalau nak lagi gorgeous pakai la mascara,eyeshadow..huhu


8. Teh Ais

haha..ni air favourite I tau uuoolsss...memang sedap sangat lah..pergi kedai mesti order nie..rasa macam dah tak pandang dah kat air lain..tapi still minum lah lain..contoh air buah..My mum pun dah tau dah..kalau tak makan,mesti I nak air nie..minum je pun tak pe..haha..sounds macam ketagih giler je kan? 


9. Beg tangan dan beg sandang

I nie suka bag tapi bila keluar mesti pakai beg yang sama..huhu..Kalau nak nampak muda sikit I pakai beg sandang je tapi kalau nak nmpak matured I pakai la handbag..hihi..handbag biasa2 je..ni beli sendiri and ada orang bagi..yang paling mahal pun beg charles and keith yang kaler kelabu belakang skali tu..huu


10. losyen tangan

Losyen favourite adalah johnson & johnson..hehe..bau memang best and pakai pun time lepas mandi and kalau rasa kering pakai la..losyen tak kisah pun mana2 jnji losyen bole pakai kat tangan and kaki..huhu..


11. America's Next Top Model

ini adalah show kegemaran! yay! suka gila lah show nie..budget nak jadi model tapi sayang tinggi tak cukup..haha..tips2 berguna bole apply dalam kehidupan seharian..muahaha..show nie memang best sebab bole tengok pics perempuan cantik and pics diorang memang cantik2 lah..sampai sekarang still tengok yang ulangan punye..


12. Vaseline

I guna this thing bila rasa bibir kering je..takdelah mugil mana pun bibir nie tapi yelah kita sebagai orang perempuan kena lah jaga kan? tambah2 kalau terdedah kat UV,rosak la nnt..bibir dah la nipis..kalau bibir dah merekah2,rasa malu plak kan? so,better pakai bende nie..huhu


13. Tabung

tabung ni simpan duit syiling 10sen je! so,jangan ingat dalam tabung nie ada duit..haha..nampak je besar gabak..mata frog nie pun macam nak terkeluar kan? tapi suka tabung ni sebab comel! motivasi jugak nie..ada tabung rasa nak menabung pun ada..haha



14. Majalah

Dulu time remaja memang suka lah baca remaja,dara and URTV..Memang ikut lah gossip2 hangat artis2 nie..kalau remaja lebih kepada tips perhubungan,kesihatan..so,kadang2 berguna jugak..Dara lebih kepada fashion muslimah..tips berfesyen pun ada..so,leh la apply bila bergaya..sekarang pengantin..haha..


15.Kuning dan hijau

kuning,hijau?haha..striking tak? sape setuju kaler kuning nie menarik? warna kuning sangat lah cantik okay...I love yellow so much..kalau bole nak barang semua colour kuning..haha..nanti nmpk macam org gila pulak..tapi hijau baru je suka..hijau nie wrna natural,alam semulajadi..rasa tenang..sejuk je..


so, saya dengan berbesar hati nak tag 3 org bloggers..

kak noly

cik pensil merah

La Dolce Izatie

p/s: fuhh! banyaknye kena buat...maaf ye kualiti gambar tidak secantik DSLR..tapi saya berusaha upload! leganye..






Tuesday, December 7, 2010

Ucapan Maal Hijrah

Assalamualaikum semua!



Salam Maal Hijrah kepada semua pembaca blog TEENOT..Semoga tahun baru kali ini kita dirahmati dan diberkati oleh Allah s.w.t...Apa yang telah berlaku kita jadikan pengajaran agar kita tidak alpa buat kali ke-2...Saya mengingatkan diri sendiri dan anda semua agar menjadi ummah yang berjaya dunia dan akhirat..sebagai manusia kita tidak terlepas daripada melakukan kesilapan tapi apa yang kita dapat buat adalah memohon keampunan daripada Allah s.w.t..Sekian..

SALAM MAAL HIJRAH!

Thursday, December 2, 2010

My Convocation!

I dah dapat my degree! yeay! Semalam best sangat sebab hari konvo I and rasa teruja sangat sebab finally dah grad! happy sebab segala penat lelah, tenaga, wang ringgit telah dilaburkan terbalas dengan ijazah yang I dapat ni..Ini adalah hadiah yang paling berharga for my parent setelah mereka berpenat lelah cari duit nak tanggung I kat U..Bukan murah nak study ni kan?huhu..So,hargailah setiap apa yang kita miliki dan berusaha jadi yang terbaik..jauh dah bebel ni..padahal nak citer pasal konvo..

semalam bertolak dari rumah kat gombak around pukul 945pg kot..pukul 1030 dah sampai Shah Alam and ramai gila kot orang,memang sesak sangat..yelah, students UiTM ni bukannya sikit tapi dah nak cecah 100ribu kot seluruh Malaysia..TNC nak capai target 100ribu..dah la ramai lagi nak tambah2 students..huhu..I'm proud to be UiTM's student okay!haha..

After dah sampai,we all naik bus pergi Dewan Sri Budiman..semua kena naik bus after park kereta dekat padang kawad..dah sampai tu terus I pun carilah membe2 sebab takut kena daftar pape..Tapi abang I nak amik photos kat booth dulu sebab takut petang tak sempat nanti ramai orang..owh..btw,I sidang petang,my fakulti sidang petang..tapi sayang petang tu hujan pulak! sedihnya..nak amik gambar banyak2 lagi..before masuk dewan dah amik dah tapi tak puas kot!

Dah siap2 sume,graduan2 diminta masuk ke dewan..ramai sangat sidang kali ni..seribu lebih..penat pemangku Naib Canselor nak bagi scroll kat setiap sorang..haha..Owh,pemangku dia perempuan! sangat impressed dengan dia..hebat kot..hehe..Time naik pentas tu nervous jer..haha..I ni kan pemalu..sangat kot sebab ramai sangat orang kat bawah..tapi I buat muka tak malu je..yelah, nak taknak kena naik jugak kan?hihi

Pukul 5petang dah habis and family I cepat2 nak amik gambar sebab I nak cepat2kan pulang jubah at the same day sebab I taknak kena denda lagipun I kerja esok pagi..I takde masa nak pergi hantar jubah and pictures nanti Abg I collect kat U jumaat nie..huhu

okay la guys, macam banyak je membebel..haha..jom,tengok pictures! let pictures do the talking..haha







sikit je pics..nanti ada masa I upload lagi,okay?huhu..daa..nite!

Monday, November 22, 2010

~Workout,Sauna and Kg Baru~

Semalam ingat hujung minggu boring sebab tak pegi mana2 tapi at last ada gak aktiviti nak dibuat dah last day weekends..heee..millions thanks to tma my bestfriend sebab sudi bawak I pegi Celebrity Fitness u! Jangan main2..haha..Baik I ikut dia pegi gym je instead of duk kat umah without doing nothing..rite?huhu..

okay, we all pegi petang sebab pagi I pegi bank settlekan pasal yuran konvo and petang tu we all pegi dalam kul 5 and sampai je kat sana terus follow tima and kak diana buat workout..first2,kena buat treadmill dulu about 30mins tapi I xde buat sampai 30mins pun..haha..after that,I try la alat2 yang ada kat situ,banyak sangat sampai tak termampu nak buat semua..kuang3..we spent about 1 jam jugak la workout tu and after that kitaorg buat sauna..fun sangat tapi kan temp tinggi sangat la I rasa,badan ni macam nak terbakar je rasanya..hoho..I takde lah duduk dalam tu sampai 1 jam..gila ke? panas gila kot! duk dalam tu setengah jam kot tapi keluar2 gak sebab tak tahan..

Dah siap tu,kteorg mandi2 and siap and gerak terus pegi makan chicken chop kat Kg Baru..Terbaik! Dah la baru je workout lepas tu makan chicken chop,sangat la tak berbaloi..haha..Omaigod! Chicken Chop sangat murah okay! tempat ala2 restoran,sedap plak tu,memang terbaik la weyh! siap ada seru lg memang sedap la ni..korang kena try tapi kalo yg dah try tu..macam mana? sodap kan?

Order2 terus makan and after that terus balik sebab nak keje..time tu dalam pukul 10 dah..kalau cuti memang best la kan..nie keje macam terkejar2 pulak..huhu..Dah balik tu,silap jalan pulak..timah masuk hospital kl..nak pegi melawat orang..hahaha..semua dah cuak masuk hospital,scary kn? Ntah pape jela kan..and then terus balik ke Gombak..huhu..

p/s: pixs kat gym tak ambik pun..kalo tak bole tunjuk bukti kat korang..hoho

Thank you for reading!
xoxo

Friday, November 12, 2010

Apa perlu anda lakukan apabila terjerumus dalam perhubungan jarak jauh?

haha..saya la tuueee! okay,lately busy sebab dah jadi wanita bekerjaya..ayat haruslah skema bertepatan dengan kandungan entri kali ini..haha..nak kena lempang ke tini oi? Terasa rindu nak tulis dan bebel2 kat sini macam orang gila tapi saya still waras lagi ye semua..

Actually nak share sikit tips2 berguna kat uuolls semua tentang long distance relationship..tadi guna ayat BM..haish merosakkan bahasa betul la kau ni!hihi..So,I nak share la sikit kat korang2 semua how to maintain our relationship.(cam dah wat essay je tajuknyer)

okay la,straight to the point la..I'm sure kat luar sana dah ada kekasih hati@buah hati,pakwe,awek,bf,gf kn? So,tak ramai jugak yang bercinta jarak jauh,I tak tau la kot ramai ada..jarang dengar time belajar dulu..haha..pandai2 je kan cakap tak ramai?hee..

Kalo siapa2 yang couple dengan orang jauh tidak sama negeri,negara atau tempat atau tidak berada dekat maksudnya anda tergolong dalam kategori percintaan jarak jauh! boleh tak macam tu? bole jela asal korang bahagia..isk,lambat kan I ni..bebel2,tips 1st pun tak bagi lagi..okay2,sabar jangan nervous..tungguuuu!
 
  • Sentiasa berhubungan - ex: sekarang kan zaman IT,semua ada fb,twitter,blog,ym,bbm..so,bole                                                                      aje nak contact..itu bukan alasan! okay,I buat tau..tak tipu..tak tipu..(kalo bole every seconds..haha)
  • Tunjukkan perhatian anda - macam show your love la towards your love one..tapi hubby I bukan jenis orang macam tuee..dia pemalu sangat..dia tak suka tunjuk2 sangat..dia tak romantik tapi saya tau dia sayang saya..weeeee...cnth: bagi la kad comey2..beli kek makan kat mana2..buat la apa2 yang bole bagi dia terharu
  • Jangan bergaduh terlalu lama..hahaha..I selalu gaduh time awal2 couple dulu..memang teruk la kitaorg gaduh..I la yang pujuk..tengok,kesian tau..I majuk,I yang pujuk..dia majuk,I pujuk..Tak aci la macam ni! tapi apa2 pun I harus bersyukur and terima baik buruk dia..
  • Terima seadanya - macam kat atas tadi la..we have to be more grateful because we have to love him no matter what. Nobody's perfect,right? I selalu ingatkan diri I pasal semua2 nie..InsyaAllah..
  • Be more realistic- I tak sangat..haha..sifat masih kebudak-budakkan..selalu tanya soalan yang tak masuk akal pastu kena lempang laju2 dengan hubby I..eh2..tak2..dia baik..mana leh lempang suke2 hati je..tak kawen lagi so tak leh la pegang2 pipi..haha..just kidding..
  • Be honest- Tak kira la apa yang berlaku,we havo to be honest to each other..because honest is the key in our relationship..ala,mende ape yang ko nak tipu pun kan?
  • Sentiasa berdoa- Kita manusia hambaNya yang hina dan khilaf,kena balik kepada yang Satu..dah berusaha,just leave it to God..Dia Maha Mengetahui apa yang berlaku..kita hanya mampu berdoa dan bertawakal setelah apa yang kita usahakan..


Hopefully,tips ni membantu serba sedikit...bercinta jarak jauh bukan tak boleh bahagia tapi kena ada sikit pengorbanan..I duduk KL and my hubby duk Kelantan..kami dah berjauhan selama 3tahun..Semoga hubungan ini berkekalan..Amin..we have to be more creative to handle each of the problems..you are the one know the best for you and we are matured enough to think what is best and what is not..and the left,leave to Allah s.w.t..till then..good nite!


p/s: happy always no matter what..don't be so stress because woman yang stress sangat,possibility nak dapat anak susah sikit..so,from now on kita perlu berjimba dan berjoli untuk tidak stress!haha


Assalamualaikum...




Friday, November 5, 2010

Kalau taknak sama dengan orang lain,singgah la kat sini!hehe

Hye semua! Ni post yang ke-2 untuk hari nie..haha..rasa terajin pulak today sebab tak buat apa2 kat rumah..haa,korang nak tau tak 1 blogshop yang jual custom made shawl? maybe you guys dah tau pasal blogshop ni tapi I nak citer gak..hee..nama blog ni...girlsloveshop..owner dia Bella..she's friend of mine time dekat SMK Gombak Setia..hee..kalau korang rasa nak pakai lain and tak sama dengan orang lain..Jom la singgah kat kedai ni..harga shawl okay la..affordable and all free postage! happy jap..huhu


Masuk tahun ni I dah beli 2 helai..ceh,2 helai je baru!haha..citer macam aku dah beli banyak kan?haha..okay la kan dari tak beli pape,pastu citer nak gempak..btl tak?..since takde keje apa salahnye I promote sikit even blogshop dia dah popular..owner dia sweet,comey,cantik..rasa macam nak picit2 je..hahaha..Jom tengok sikit design2 kat blogshop nie..hopefully dapat help you guys yg rasa taknak sama dengan orang lain..nanti bila kuar takde lah malu sangat sebab tak ramai pakai macam kita..kalau ada pun,tak banyak..kalau kita beli kat Jalan TAR or yang ready made,possibility nak sama dengan orang lain adalah 90%..haha..tak ke malu bila pegi mall jumpe orang pakai shawl sama dengan kau! Mau jalan2 laju sambil muka cover malu je rasanye..haha


ni la owner die! Bella..so sweet..shawl ni gojes sangat okay! apa lagi tunggu..jom la serbu kedai dia!!!

pastu kan..I pun try la shawl die sebab yg baru tu tak pakai lagi..so sweet kalau pakai dengan inner syria..malu mak nokk!haha..jom tengok hasilnye..I tak tipu you guys..memang seriously cantik! masuk bakul angkat sendiri..ada mak kesah?haha..


mak nak gak interprame! nak glamour la katakan..apa kata survey?!!!
cantik tak mak,uuoollsss?haha

ada lagi gambar I..nak tengok tak? cakap la nak!


pastu add la pape kat atas kepala tu..agak2 nak nampak mude,jadilah kanak2 ribena..buboh la reben bg nampak ala2 comey gitu..haha


gambar gedik haruslah kan!
okay la semua! daa..till then..selamat malam!




Thursday, November 4, 2010

Thanks Zatie Sebab Tagged I..!!!

Wah..1st time kena tagged ni..sila happy bersama2..hahaha..Bila tengok Zatie buat,berpikir gak banyak kali sebab banyak wooooo...Takpelah, I rasa macam nak buat je sebab sekarang tengah free..heeee..jom! 


Rules copy from Zatie's Blog je..hahaha..

Once you have been tagged, you are supposed to write a note, with 25 random things, fact, habits, or goal about you. at the end, choose 25 people to be tagged. you have to tag the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you. your cooperation is highly appreciated. haha.



  • Nama diberi  Nor Zahartini Zakaria..Anak ke-2 daripada 4 adik..Umur? 1988..haha..kire sendiri la..Nama gelaran Tinee,teenot,not(kawan rapat time matrix pggl),zahartini..family panggil kakak je..hee..
  • Owh..haa..adik beradik I ada pangkal nama Zahar except my lil sis je..Abg I  Zaharmizi, adik lelaki I nama Zaharmizan tapi yang last ni macam dah takde idea nak bagi nama apa..haha..so,nama dia Zahidah..lain kan? Dia selalu sedih sebab ingat dia bukan family I..hahaha..gedik je budak sorang ni.
  • I am fresh graduated student from UiTM Shah Alam..Bachelor's Degree in Chemistry!
  • Currently working at Scotia Bank as a Temporary Staff..I'm just looking for an experiences je..tak kesah keje pape pun asalkan halal and poket pun berisi..haha
  • Dulu kecik-kecik nak jadi lawyer sebab suke loyar buruk..haha..tipu je..kan masa kecik-kecik cikgu suruh isi form yang ada tulis cita2 tu kan? yang kita kena listkan apa cita2 kita..I tulis doctor,singer and cikgu..hahaha..singer tu tak mungkin la kan? Mau kena perghambat  kejar dengan my mum..hahaha
  • So sekarang tengah cari keje as a chemist la..dah ponat2 eden belajar takkan nak keje jadi lain pulak kan?hmm..still looking for a job opportunity la..doakan I okay?huhu..
  • I kenal my bf through myspace sebab dulu time remaja kan popular myspace dengan friendster..ingat tak? Now,dah 3tahun I dengan my bf..tu jela sampai akhir hayat..ecece..amin!
  • Target sekarang nak beli Honda city baru yang kaler biru tu..nampak smart giler ah! ada sape2 tak sudi nak sponsor?haha
  • I tak suka makan durian sebab busuk! I dah try tapi still tekak I tak bole terima..I bukan gedik tau taknak makan tapi dah memang I tak bole..jangan salahkan ibu mengandung.huhu
  • I suka menulis,menconteng kalau takde apa2 keje sebab I rasa bila tulis tu I boleh practice tulisan mana yang cantik..haha..sengal kan? entah pape jela..ala,time tu budak2 lagi..heee
  • Yang nie memang fact that you have to know about me..I suka berangan!haha..konon2 I nie penyanyi tengah wat konsert or berangan artis la katakan..haha..memang sangat buat tabiat..hahaha..abaikan yang tu..memang I kuat berangan..hik3
  • I suka hitam sebab hitam senang nak match dengan pape pun..tapi I suka jugak kaler purple,kuning,merah,hijau..
  • I jenis yang perfectionist..tapi bukanlah yang terlalu over sangat..just nak everything kena kemas dan bersih!
  • I prefer wedges than high heels sebab I bukan jenis yang reti pkai kasut tinggi ni..heee
  • I pun suka make up macam zatie..haha..tapi I tak tahu macam mana nak make up yang cantik..hee..jom belajar zatie!
  • I memang nampak smbong rasa macam nak bagi penampar je..haha..But I ni friendly sangat..believe me!hahaha..
  • I suka shopping tapi takdelah over sampai bole habis semua duit..I tak kesah beli baju murah pun as long as you can mix with other clothes nicely!
  • I tak suka waiting! tak kesah la tunggu orang ke beratur ke apa ke sebab I rasa I jenis yang tak sabar..semua kena cepat2..haha..gopoh kan?
  • Plan nak kawen end of next year! yay! InsyaAllah..you guys doakan I okay?
  • I suka collect bracelets and neklace! sebab bole matchingkan dengan outfit kita..
  • I kalau keluar mesti pakai cantik2 kalau tak I rasa I selekeh..tak kesah la cantik ke tak tapi mesti kemas and selesa..so,baru lah I selesa and confident!hihi
  • Time kecik2 dulu I memang suka sangat tengok tv! I memang dah hafal intisari rancangan..haha
  • I suka fesyen apa2 pun janji cantik..I suka mix and match..and striking kaler..tak kesah la kasut ke bag ke..hihi..
  • I love my family so much because they always there for me no matter what..right?

25th: Last but not least,I nak jadi manusia yang berguna,beriman dan sentiasa berubah jadi yang terbaik! Semoga apa yang dihajati dikabulkan..Amin!


Orang yang I nak tag adalah:
Zatie
yatre hayati
nizaini 
misz miza
iera comel
adah
fatima
ayeen

Happy Deepavali!

Tittle di atas tidak membawa maksud apa2 ye kawan2..hanya sekadar tajuk pada entry kali ni je..haha..Esok public holiday..yay! cuti la kan? best kan kalau cuti? Boleh tido lama-lama! haish..tido je memanjang..haha..Ini lah peluang keemasan bila kita diberi cuti..kalo tak tido,bole pergi jalan2 or whatsoever la yang you guys rasa bole mengisi masa terluang..Tapi I takdelah nak pegi memana sebab tak gaji lagi,wang tidak ada dong! Nak mintak mak?erm..segan la plak..Tapi kalo setakat nak minum2,lepak2 ngan kawan bole la..


So,you guys pegi mana esok? Batu Caves?haha..apa2 pun yang korang wat masa cuti ni,jaga kesihatan,jaga makan,jaga tingkah laku..jaga semua lah..yang penting you guys happy!heee..okay la semua..entry kali nie sikit je sebab I tak ada apa2 nak share dengan korang semua..If ada,I akan citer dengan you guys..




p/s: Kesian la kat mangsa2 banjir kat Kedah and Perlis..hampir lumpuh 2 negeri ni..Pelajar u semua diberi cuti and exam final ditangguhkan for USM kalau tak silap..


UiTM Arau pun tak cukup bekalan makanan..cukup untuk 2hari je sampai kena catu..kesiankan?huhu..Ujian daripada Allah yang mengingatkan kita yang alpa..Sama2 lah kita berdoa agar mereka selamat..


HAPPY DEEPAVALI..!!!!!

Sunday, October 31, 2010

Saya gembira bila dapat jumpa si dia walaupun sekejap!

fuh! penatnye hari ni sebab pagi tadi siap2 dengan keadaan yang rushing sebab my hubby cakap dia nak balik petang nie and ada chance la nak jumpe jap pun..hee..rasa indahnya percintaan ini..hak3..ayat geli seyh..owh,my hubby datang dengan kawan2 tengok bola kat stadium bukit jalil..kelantan vs n9..kelantan menang and tak sia2 la diaorg datang sini kan?hu..

after dah siap2 sume terus bergerak ke timesquare tanpa menoleh ke kiri kanan..orang lain pun dah tak pandang sebab ter excited nak jmpe kekasih hati ku!haha..macam la dia nak balik dah..bole je tggu tapi saja wat nmpak kalut..still dalam keadaan cool lagi..hee..

so,jumpe semua dah terus pegi makan kat banana leaf cafe sebab semua orang tak tahu nak makan mana..makan pun tak tau ke? pilih jela mana2 pun,jnji kenyang perut..we decide makan kat situ je sebab kedai tu yg nampak dulu..malas nak gerak pegi kedai lain..okay je..


muke penat tapi masih juge nak cntrol ayu..

mari2 tengok! I pakai headband yg ada ribbon tp kecik je..okay x?hee

lepas dah kenyang semua,kawan si hubby nak beli lens for his DSLR kat kedai SONY..so kami pun teman dia pegi beli..teman jela sebab dia dah amik banyak gmbar I ngan hubby I!hahaha..suke2!

muke happy tapi cover supaya hubby tak perasaan muke yg sgt excited!

bakal menjadi model untul gadget2 Sony..haahha..motif nak amik I jd model?


after that,jalan2 kejap amik2 gambar and terus bergegas dengan adik I pegi jalan TAR nak cari shawl for my sister and cari pun tak lama jap je sebab dah penat jalan..akhirnya pulang ke pangkal jalan.mlas nak balik lambat takut bersesak2 plak nanti...sekian dahulu daripada saya!hahaha

daa semua!mmuah!

Friday, October 29, 2010

sebelum terlambat

tajuk kat atas macam dah tajuk drama je kan?hahaha..biasalah entry mesti kena gebang sikit..owh ye,hari nie xde buat apa2 pun..just duk kat rumah mengadap laptop and tengok tv..okay la,entry kali ini pasal orang2 di sekeliling kita yang kita sayang..hargailah mereka sementara mereka ada dan sentiasa berbuat baik pada mereka...ingatan pada saya dan pada anda2 d liar sana..

kisah ini terjadi pada diri saya sendiri..saya kurang menghargai beliau..tak perlu la saya mention nama dia kat sini tapi sekarang saya diberi kesempatan kali ke2 oleh Allah..hari ini saya lebih menghargai dia dan berusaha menghargai walau ape pun yang berlaku dan walau apa yang pernah dia lakukan...benci macam mana pun,buruk macam mana pun perangai dia,dia tetap akan saya hargai..dia yang saya maksudkan bukanlah kekasih hati saya tapi orang yang dekat dengan kita semua..

sekian dari saya untuk entry yang cukup pendek ni..ambil lah iktibar dari apa yang berlaku pada kita..belajar dari kesilapan..experiences is the best teacher!

thank you for reading!

Thursday, October 28, 2010

1st time job in my life!

Dah lama tak update blog nie..rasa macam mati je..hahaha..owh,nak citer sikit pasal kerja yang I dah dapat! yeay! at last,dapat gak..temporary pn okay jer sebab dapat cari duit sendiri before dapat permanent but I dah suh kakak kat office bagi my resume kat adik dia yang keje kat kilang ubat and I ask my friend also..tolong send kan my resume kat bahagian HR tempat dia kerja..mmg sesuai sangat la company tu..hopefully ada berita gembira..Semoga Allah murahkan rezeki I..amin!huhu..1st time kerja macam malu2 sebab tak kenal orang and kerja pun tak banyak tapi staff kat tempat I kerja ni sumpah mmg friendly giler! I kerja kat bank..scotia bank..bank International..huhu..dia nak temporary je for 1 month and why not I grab je this job..at least I ada duit sendiri and bole beli macam2 bende yang I suka..hahaha..Nak pakai duit parents bole,diaorg bagi jer tapi I segan la..asyik mintak je..pastu beli ntah pape..bulan ni je I dah beli banyak pasang baju and kasut! tp xpakai sgt and then kena marah..baik gunan duit sendiri,so takde la orang boleh complain..heee..

I rasa best jugak kerja nie..sebab pagi2 bangun mandi2 siap sume and I g keje dengan LRT pastu tukar naik monorail..hee..pastu kalo sampai awal leh lepak2 kat pantry sambil minum2..breakfast..I breakfast kat office je..and then lunch bole beli kat food court..I tapau je sebab nak makan kat pantry lagipun xde kawan!hahaha..so makan sorang2 la..sedey kn?wuwuwuwu..pastu wat la keje yang senior bagi..belajar bende baru yang bukan dalam bidang I..At least I belajar gak pasal business time study dulu..wajib amik tau subjek minor nie..I ada basic Finance,HR,economic and etc..xdela kekok sangat..tau la gak sikit2..

penat gak kerja..selalu tido awal je semenjak 2 menjak nie..biasalah kan..dah kerja katanya..hee..part yang paling best boleh pakai pape pun g kerja! jumaat casual day..bole la melaram...sengal...teheeee..okay la..nity nite! ngantuk nak tido! till then...mmuah!

Wednesday, October 20, 2010

sesi melepaskan geram!

little bit emotional la today! really pissed me off..suka hati aku la nak keje ape pun,yang korang sume sibuk nape? ha? stress la..tak dapat keje sume orang sibuk tanya bila nak keje..hello! mind your own business la! ini bila dah dapat keje,nanti mula la ada suara2 sumbang kata amik degree in Chemistry tapi keje bank! okay,bole tak korang sume ignore je..wat hal masing2 jangan dok sibuk hal orang! ni bukan cakap kat sape2 tau..jangan membenci daku selepas ini.hahaha..

hmm..my mum suruh bgtau kat orang yang I bukan keje kat bank..I rasa macam..hina sangat ke kalau I keje bukan dalam bidang I..nanti mesti ada orang cakap la..bila cakap tak keje lagi suruh keje biasa2 je..haish! marah la..dah keje biase2 nanti orang cakap" hye keluar u takkan keje giant je kot(xkesah la tesco pun bole)"..belum sampai masa lagi..rezeki takde lagi..dah banyak dah apply sampai nak termuntah..tp most of the company nak yang ada experience..so,takkan nak salahkan company2 nie..

sedih tau..tak tau nak luahkan kat sape..geram sangat!

hmm..daaa..nite!

Friday, October 15, 2010

Apabila kebosanan melanda diri maka...

saya nie dah bosan sangat dah..xtau nak buat ape? facebook dah,blog dah,yahoo mail pn dah..apa lagi yang patut saya lakukan?hahaha..saya nak kerja la! still there's no answer..haish..kecewa hatiku ini tau tak? bole suggestkan pape tak yang menarik dan bermanfaat? selama ni mana ade aku wat bnde yang bermanfaat pun!hahaha..eh2,dah la mls nak bebel..lets the picture do the talking..macam kenal je trademark tu..ni blog saya so suka hati saya la nak letak gambar gedik saya..hahaha..baik letak kat blog kn? kalo letak kat fb,apa motif? perasankah? owh,nmpaknyer begitulah..masuk bakul angkat sendiri..tak salahkan nak perasan skali 2 kala?hihi..


mengapakah muncung tu mesti ada?hee..tnya ar dia nie..


ni pehal plak buat gaya shut up!


muke gedik sepanjang abad..ini gara2 my bf la..


muke konon2 tenang..hahaha

okay la..daa!

Thursday, October 14, 2010

missing you..


dia nie la wat saya rindu..jampi ke b?
owh,right now I really2 miss my hubby! tak tahu la nape..msg,call everyday pn still missing him badly..baru je lepas jmpe..huk3..nape ye?hmm.tak tahu la nape rindu sangat..better kawen cepat2 kot so xdela berjauhan..hahaha

Sunday, October 10, 2010

Hari-hari bahagia ku di teruskan bersama dengan si dia..

Erm,3rd day at Kelantan I keluar dengan my bf pagi2 lagi after breakfast semua..Kitaorg keluar pergi airport dulu kat Pengkalan Chepa because nak uruskan pasal tiket rombongan nak datang sini and I temankan hubby I g bayar semua and after that baru pergi Kb Mall lunch! 


ha,ni kat airport..sempat lagi posing..suh hubby amikkan..heee

Tp tbe2 ternampak 1 banner and about promotion! woah! maybelline and loreal..murah2 sgt..and I beli sikit je sbb banyak yang dah habis..murah..I beli angelfit flawless liquid foundation for 20rgt! murah kn?hee..suke sgt..thanx dear!


muka bahagia bila dapat beli apa yg dihajati..kuang3..1 je pn yg nak tapi beli smpai 2..suke2..


amik kesempatan pose kat lam hotel!hahaha..after dah beli brg2 tu la...


kitaorg lunch dekat noodles station suggest by my hubby la..dia nak try kat situ and I ikut je..hik3..da sampai situ order cepat2 takut nnt makanan habis..hahaha..tipu je! okay,I mkn chicken chop with black pepper sauce same with my hubby..I order air sunrise and my hubby caramel iced blended..so yummy! sedap gilor!

ha..ni la sunrise..mango juice blend with yogurt! sedap!




muke cam rakus je kan? xsbr nak mkn..lapar!


tak sedar orang amik gmbar dia!haha..aik? msg sapekah?

after that pegi guardian jap beli eyeliner! nak sgt2 eyeliner tu..and at last jmpe gak..hik3..smpai ke kelntan ea cri eyeliner?isk3..apa la I nie..hee..pastu hubby I bawak g pntai lagik! 2 pntai tau! dia sggup melayan kerenah I nie..tak pela kn skali skala tp hubby kata bakal wife..xpe,dia ssgup!heee..

                    ecece...angin bayu membawa diriku..sepintas lalu ku terkenangkn mu..lalalala


fuyoo..rambut b terbang..hak3..layan jela..

ni gmbar gedik sbb b suruh posing ala2 gedik sikit..ahahaha

okay la semua..daaaaaa...

Thank you hubby!


Hari ke-2..Pantai!

hye semua! sihat?hu..hopefully sihat la ea..hik3..okay la,hari ni baru balik dari Kelantan so baru la nak update pasal aktiviti apa yg I buat kat sana..hee..hari jumaat I and my hubby keluar after solat jumaat and kami pergi pantai but b4 tu I ajak hubby teman I pegi Guardian coz I nak cari eyeliner maybelline..hik3..terpaksa sushkan hubby I..dia kata okay je,bakal wife kn? love you!..kami pergi Tesco tp xde pn barang yang I nak tu..hampa hatiku! and I beli Big Apples Doughnut and Donashi!hee..best smbil lepak2 kat pntai makan donut!hee..best sgt2 dapat spent time with my hubby sbb dh 3 bln tak jmpe..okay la,cakap byk pn tak guna,jom kita scroll down and tgk pixs okay?huhu..thanks hubby!










daa..mmuah!